Som bagare handlar vardagen om att knåda degar och skapa smakfulla bakverk. Ekonomi, administration och övriga kontorssysslor är något du inte pysslar med under den intensiva arbetsdagen. Du behöver dock tid och praktiska lösningar för att även kunna jobba med den delen.

Här får du några bra tips på hur du arbetar som bagare och samtidigt driver ett företag.

Separera pappersgöra med det kreativa arbetet

Det är inte ovanligt att bagare sitter och bokför på en kartong mitt i köket eller i ett förråd. För att få pappersgörat gjort kan det för stunden kännas som en bra idé, men det är knappast hållbart. Det bästa tipset är att hyra in dig på ett kontorshotell där du kan sköta ekonomi och administration i lugn och ro. Då behöver du inte känna stress för att få allt gjort varje dag, tvärtom kan du ha fasta dagar då du besöker kontorshotellet. Intresset för kontorshotell har ökat just för att det är en praktisk och smidig lösning.

Som enskild näringsidkare kanske du bara behöver jobba med bokföring några dagar varje månad. Det är enkelt att hyra kontorshotell för önskade datum. Detsamma gäller om du vill vara flexibel eftersom du har möjlighet att hitta kontorshotell med drop-in. Du kan alltså boka plats på ett kontorshotell tämligen spontant.

Bokföring hos extern part

Om du inte är ett stort fan av ekonomi är ett tips att anlita en revisionsbyrå för att sköta den biten. Du behöver fortfarande ett kontorshotell för att jobba med inköp, planering och så vidare. Men bokföringen kan du lätt få hjälp med. Du betalar för tjänsten, men det är en investering som istället ger dig tid till annat.

Kom däremot ihåg att du själv ändå måste ha koll på saker och ting även om du anlitar en byrå för hjälp med ekonomin. Kvitton som du ska redovisa måste lämnas in och du behöver så klart göra kassan varje dag.