Vankas det bröllop? Då har du säkerligen en hel del planering framför dig. Att planera ett bröllop är svårare än man kan tro och det är många saker som måste stämma in för att den stora dagen ska gå så smidigt som möjligt. Här ska klänningar och kostymer fixas, brudnäbbar ska ha sitt och naturligtvis får du inte glömma maten. Något som kanske är ännu viktigare än maten – är bröllopstårtan!

En bröllopstårta är en mycket speciell dessert för många människor. Tårtan är pricken över i:et och många lägger stor vikt vid hur den ser ut och hur den smakar. Idag är det inte helt ovanligt att vilja göra sin egen tårta, men då gäller det att man verkligen har tillräckligt med tid för att få den klar inför den stora dagen. Vad händer om fyllningen inte blir som den ska eller de hembakade tårtbottnarna faller ihop? Genom att beställa din tårta från ett bageri kan du fokusera på andra saker och samtidigt känna dig trygg med att du får drömtårtan redo och klar!

Vad kostar det att beställa en bröllopstårta från ett bageri?

Hur mycket just din tårta kommer att kosta beror på ett flertal faktorer.

  • Hur stor tårta du vill ha.
  • Hur många ska tårtan räcka till?
  • Vill du ha avancerade dekorationer?
  • Vill du ha hjälp med leverans eller hämtar du tårtan själv?

En bröllopstårta kan kosta allt från några hundralappar och upp till 7000-10.000 kronor eller mer. Det är alltså dina önskemål som kommer vara avgörande. Bor du utför Stockholm är priserna oftast lägre, t.ex. 65-70 kronor per bit. I storstäder får du räkna med minst 80-95 kronor per bit.

Andra alternativ till bageri

Tycker du att det är för dyrt att beställa från ett bageri eller vill du vara säker på att tårtan verkligen ser ut precis som du önskar? Då kan dintarta.se vara ett riktigt bra alternativ. På den här hemsidan fokuserar man på att erbjuda tårtor för alla olika typer av tillfällen. Du hittar klassiska våningstårtor där du själv kan välja smakkombinationer, färger och dekorationer, men du hittar också tårtor till barnkalas eller andra festliga tillfällen. Med hjälp av designprogrammet väljer du precis hur du vill att tårtan ska se ut och skickar sedan iväg din beställning. Dessa tårtor är bakade efter engelska traditioner och här använder man sig bara av naturliga konserveringsmedel. Detta gör att tårtorna håller väldigt länge och att de med fördel ska förvaras i rumstemperatur för att behålla sin goda smak. Smidigare blir det inte!