Få saker slår att besöka ett bageri med familjen. Doften av nybakat bröd och att kunna köpa färskt bröd till frukost eller fikat. Bagerier finns över hela Sverige och många är kombinerade med konditoriverksamhet. Vissa mindre orter har bagerier som bara är öppna över sommaren. För familjer kan det vara dyrare att köpa bröd till hela familjen på ett bageri. Därför kan det vara bra att kolla om det finns erbjudanden genom rabattkoder. Det finns tjänster som har Familydeal där du kan se om det finns erbjudanden på orten du ska till eller bor på. Då kan du unna dig besök hos olika bagerier eller konditorier.

Förbeställa bröd

Ofta går det att förbeställa bröd. Är du medlem i någon rabattklubb kan det vara extra förmånligt att förbeställa. Ibland kan det vara extra bra om ni behöver någon form av bröd utan gluten eller exempelvis nötter. Då kan bageriet säkra att bröd och andra läckerheter inte kommit i kontakt med allergiframkallande ämnen. Ibland går det till och med att förbeställa online. Kontrollera om du har rabattkoder och om du kan förbeställa. Ibland kan du också göra veckobeställningar så du alltid kan ha färskt bröd till helgen eller den dag som passar. Dessutom är det ett sätt att stödja lokala handlare.

Bagare sysslar med hantverk

Mindre bagerier kan liknas vid hantverkare. Varje produkt är omsorgsfullt vald och brödet mättar ofta mer än fabriksgjorda bröd. Kvaliteten på brödet går inte heller riktigt att jämföra. Bagerier kan leka mer med olika produkter och ta fram nya smaker. Du kommer garanterat att känna skillnad mellan grova bröd som du köper hos ett mindre bageri. Är ditt favoritbageri inte ansluten till rabattsidor kan du alltid tipsa om att gå med. Det kan hjälpa bageriet att växa. På så sätt kan du också hjälpa andra att njuta av härligt nybakat bröd.